Splošni pogoji spletne trgovine Podjetniškega projektnega centra ANAplus d.o.o.

 • Domača stran
 • Splošni pogoji spletne trgovine Podjetniškega projektnega centra ANAplus d.o.o.

Splošni pogoji spletne trgovine Podjetniškega projektnega centra ANAplus d.o.o.

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine PPC ANAplus d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja Podjetniški projektni center ANAplus d.o.o., Ljubljanska cesta 11,3000 Celje, matična številka 6452515000, davčna številka SI 16311647, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 

 1. Registracija in postopek nakupa

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna.

Način plačila je možen na več načinov, po predračunu ali preko elektronskih poti, ki so ponujene kupcu pri končanem postopku nakupa.

Kupec si pregleda ponudbo spletne trgovine, izbere svoje naročilo, ga odda ter prejme potrditev in izbere načina plačila. Naknadno dobi vsa natančna navodila preko e-pošte glede prevzema oziroma priprave kupljenega izdelka oziroma usposabljanja, ki ga je naročil  ter plačal preko spletne trgovine.

 Naročilo:

Naročilo se prične z izbiro ponujenih tako, da jih dodate v košarico z gumbom »Dodaj v košarico«. Za nakup zadošča že ena storitev. Po opravljeni izbiri in ob predpostavki, da se strinjate z vsebino košarice, nadaljujete z gumbom “Prikaži košarico”, sicer nadaljujete z izbiro naslednjih artiklov in nato nadaljujete z gumbom »Prikaži košarico«, ki se vam pojavi na že izbranem artiklu iz spletne trgovine. Nato se vam prikaže košarica, kjer lahko izbirate med opcijami z gumbi »vnesite kodo popusta«, »posodobite košarico« ali »nadaljujete na blagajno«.

Postopek nakupa je v nadaljevanju sestavljen iz treh korakov: 1 – podatki za nakup, 2 – vnos osebnih podatkov in izbor načina plačila, 3 – povzetek naročila. Postopek naročanja lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili z gumbom »Kupite sedaj« neposredno po povzetku naročila. V tem primeru se za morebitne dodatne informacije obrnite na nas na telefonsko številko 03 898 00 24 ali na e-naslov pisarna@anaplus.eu

 

 1. Cene

Vse cene so navedene v EUR (evrih) in ne vključujejo 22 % davka na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno. 

 1. Način plačila, potrditev plačila in račun

Način plačila naročila izdelka oz. naročilo paketa je plačilo po predračunu ali plačilo preko elektronskih poti, ki so na voljo. Rok za plačilo naročenih izdelkov je 8 dni po prejemu predračuna. Rok za plačilo stroška paketne ponudbe je opredeljen v pogodbi za paket, ki se sklene na podlagi naročila.

Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

 

 1. Dostava in stroški dostave

Dostava plačljivih izdelkov (pravnih aktov), naročenih v spletni trgovini, je vključena v ceno publikacije in se načeloma opravi preko digitalnih poti, fizično pa preko Pošte Slovenije.

Kupec z dostavo nima nobenih dodatnih stroškov.

 

 1. Pravica do odstopa od naročila

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Odstop od naročila kupec pošlje na naslov Podjetniškega projektnega centra ANAplus d.o.o., s pripisom Spletna prodaja ali po elektronski pošti na naslov pisarna@anaplus.eu

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeti izdelek nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti ali po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca ali ga osebno prinesti na prevzemno mesto ponudnika.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

ODSTOP OD NAROČILA PAKETA:

Kupec ima pravico pisno sporočiti, da odstopa od naročila, vse do podpisa pogodbe o sodelovanju med ponudnikom in kupcem. 

 

 1. Reklamacije

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka ali pa je le tega dostavil poškodovanega). Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času.

Podjetniški projektni center ANAplus d.o.o. si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v primeru, če ni priloženega računa. 

 1. Varnost

Podjetniški projektni center ANAplus d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 1. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in GDPR uredbo. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z veljavnimi predpisi.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini.

 

 1. Odveza odgovornosti

Podjetniški projektni center ANAplus d.o.o. ne odgovarja za uporabo spletne trgovine in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze jemati kot simbolične in tako ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

 1. Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last Podjetniškega projektnega centra ANAplus d.o.o., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani, so last ANAplus d.o.o. ter njegovih pogodbenih partnerjev in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja lastnika.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in brez odlašanja popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 

 1. Pritožbe in spori

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Celju.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte pisarna@anaplus.eu ali na poštni naslov Podjetniški projektni center ANAplus d.o.o., Ljubljanska cesta 11, 3000 Celje ali osebno na naslovu ponudnika.

Ponudnik bo v 8 delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

 1. Upravljavec spletne trgovine

Upravljavec spletne trgovine na spletni strani anaplus.eu je Podjetniški projektni center ANAplus d.o.o.

 

Podatki o upravljavcu:

Podjetniški projektni center ANAplus d.o.o., Ljubljanska cesta 11, 3000 Celje

Matična številka: 6452515000

Davčna številka: SI 16311647

Telefon: 03 898 00 24

E-pošta: pisarna@anaplus.eu

Podjetniški projektni center ANAplus d.o.o.

Ljubljana, 1. 7. 2020