Digitalni preobrazbi pospešek dala pandemija koronavirusa COVID-19

Spoštovani,

za tokratno “vikend branje” smo vam pripravili kratek prispevek na temo smotrnosti procesa digitalne preobrazbe vašega podjetja, posebej v luči pandemije koronavirusa COVID-19 ter svetovne gospodarske krize, ki se odvija zaenkrat v senci pandemije, je pa pospešila digitalno preobrazbo družbe kot celote.

Izrazi kot so “nova normalnost” ter bolj ali manj “začasni” protikrizni ukrepi, ki se uvajajo po državnih in na svetovni ravni, vse bolj izkoriščajo danosti digitalne infrastrukture, prinaša pa nam “novosti”, kot so digitalno učenje, dislocirano so-delovanje (od doma ali lokacije po izbiri) preko digitalnih delovnih mest, digitalni sestanki ter konference, digitalne storitve zasebnega in javnega sektorja ter ostale kulturne značilnosti digitalne kulture organizacij in predvsem podjetij, ki dobro izkoriščajo priložnosti digitalne ekonomije, kar pa je en izmed temeljev recepta za izplutje iz krize.

Digitalna preobrazba je en izmed temeljev recepta za izplutje iz trenutne krize.

Digitalna preobrazba namreč določa nov, sodoben način dela in poslovanja, ki med drugim vključuje nenehen proces izboljšav, procese inoviranja ter nenazadnje drugačno kulturo kot klasični način poslovanja, pot in način do uspešne digitalne preobrazbe pa definira kakovostno pripravljena digitalna strategija, tlakujejo pa primerno usposobljeni ljudje s primernim naborom digitalnih kompetenc.

Vse to pozitivno vpliva na dvig inovativnosti in konkurenčnosti podjetja ter nenazdnje bolj okolju prijazno trajnostno poslovanje.

Digitalizacija je “nova normalnost”.

Kakšne koristi digitalizacija in digitalna preobrazba konkretno prinaša vašemu podjetju si lahko preberete tule.

V nedavnem webinarju o napovedanih razpisih za leto 2020 ste lahko slišali napoved tudi za ponovno odprtje razpisa Slovenskega podjetniškega sklada za digitalne preobrazbe podjetij – P4D, tokrat s pridihom pandemije, saj se imenuje razpis P4D C19, namenjenih je kar 5x več sredstev in je hvalevreden protikrizni ukrep za gospodarstvo.

Za vas pripravljamo webinar o razpisu P4D C19, takoj ko bo razpis objavljen. Prijavite se že danes na spodnji povezavi.

Takoj, ko bo razpis P4D C19 za digitalne preobrazbe objavljen, bomo pripravili podrobno predstavitev razpisa za vas v novem webinarju. Za ogled webinarja o razpisu P4D C19 se prijavite v nekaj klikih.

 

Želimo vam uspešno poslovanje in digitalno preobrazbo vašega podjetja ali organizacije!

Vaše ISKRE PPC Anaplus

Komentiraj